24.10.2007

Hyvä tavaton


("Siisti koti.."MYYTY)

Aina niistä hyvistä tavoista jauhetaan, mutta kuka osaa käyttäytyä huonosti hyvin? Siis oikein kunnolla huonosti? Vai onko se sitten sama kuin hyvin huonosti???

Vanha tuttu "Siisti koti" -kyltti tällä kertaa Laura Ashley-kankaalla, eikä koputtamisen jaloa taitoakaan sovi unohtaa.

23.10.2007

He is gone

"He is gone to the things that he loved"....mutta lähtikö hän niiden perään tuohon kuvan paikkaan - vai sieltä pois?


(myyty)

Pieni canvaspohja (12 x 12) on maalattu akryyliväreillä, kuva napattu Suomen kuvalehdestä, teksti vanhasta kirjasta "The Dog of Flanders" ja loppusilaus annettu öljypastelliliiduilla. Taulun reunat (kaikki sivut) ovat tummanruskeat.

22.10.2007

La Parisienne



Pariisitar ulkoilee sateelta suojassa. Taulupohja maalattu akryyliväreillä. Sekoittelin pitkään kunnes onnistuin saamaan haluamani turkoosin/harmaan sävyn. Kuva ja teksti on Pour vous, Madame -lehdestä viisikymmentäluvulta.



Taulun reunat maalasin harmaalla. Öljypastelliliitua tarvitsin vetämään turkoosin reunuksen kuvan ulkoreunaan.



Pariisitar keekoilee takan reunalla. Koko on 24 x 30 senttiä.

21.10.2007

Kohtalokasta menoa



"Oih, sinä tulit sittenkin! Odotin niin kovasti!"
"Tietenkin, rakas! Olen ajatellut sinua koko ajan, vain sinua.."



"Näetkö yhteisen tulevaisuutemme, armaani?"
"En oikein. On kuin harso olisi silmilläni..."



"Dance me to the end of love!"
"Mitä se tarkoittaa?"
"Öh...anti olla, tanssitaan nyt vaan!"



Kolmen sarja aamuauringossa ikkunalaudalla.
Kuvat tarjosi Suomen kuvalehti (vanha elokuvamainos), pienet taulupuhjat
maalasin akryyliväreillä. Päällystys mattalakalla.
Sitten iskin reunoihin koristenastoja.
(Muutaman kerran sormeenkin.)

18.10.2007

Ilmoituksia ja kieltoja sun muuta roikkuvaa

Madame on tullut takaisin! Tällä kertaa hän esiintyy taas kankaalla. Madame-kangasmerkki on liimattu paksulle kartongille värikkään kukkakankaan päälle. Valkoista akryylimaalia sinne tänne, eyeletit ja niistä paperinaru, vielä leima joka lupaa lyömättömiä hintoja, hmm....




Minua on aina huvittanut kaikenlaiset hassut kiellot. Siksi kai teen mielelläni näitä omia kieltotaulujani! (klikkaa isommaksi)


"Suljettu lauantaisin". Leimattu kankaalle, joka liimattu vanhalle tapetille, joka liimattu puolestaan paksulle kartongille. Ja ei kun roikkumaan jos ei "viitsi tehdä töitä lauantaisin" kuten eräskin suutari...


Hiihtäjäpoika on painettu kankaalle, sitten liimattu säkkikankaalle, jonka alla lepää paksu kartonki. Paperinarusta roikkumaan ja on ihme ellei tunnu hiukan jouluiselta.

Avaimenperiä



Entä jos parisuhteen avaimet löytyisivät oman takin taskusta? Jos työpaikan kokouksessa voisi heittää kehityksen avaimet suoraan tulosta vaativan pomon silmien eteen...tai jos menestyksen avaimet olisivatkin jatkuvasti eteisen pikku korissa, vain odottamassa että niihin tartutaan...

Nyt se on mahdollista! Violet tarjoaa tämän lisäksi vankilan avaimia, paratiisin avaimia, kadonneita avaimia, vara-avaimia, onnen avaimia...

13.10.2007

Jouluisia/talvisia kylttejä



Olen tehnyt lisää erilaisia kangaskylttejä. Kuvassa osa niistä. Tyttökuvan lisäksi kyltteihin on päässyt myös sukset jalassa äitinsä kanssa studioon hiihtänyt nuori poika (klikkaa isommaksi niin näkyy paremmin.) Olen käyttänyt mm. Laura Ashleyn (esim. ylhäällä kaksi vasemmanpuoleista) kankaita, joissa on mukavan syksyisiä/talvisia kuvioita ja värejä.

10.10.2007

Modern


(MYYTY)

Moderni mies saapui kaupunkiin. Taulupohja on maalattu akryyliväreillä punaiseksi, reunat harmaaksi. Kuvat vanhasta Suomen kuvalehdestä. Pinnoitettu mattalakalla.



Tykkään harmaan ja punaisen kohtaamisesta. Siksi harmaa kurkistaa tarkoituksella reunan yli.

7.10.2007

Joulutervehdyksiä



Joulukorttteja on mukava saada, mutta joulutervehdys voi olla tällainenkin. Olen tehnyt kankaisia kylttejä jotka toivottavat hauskaa tai rauhallista joulua ja joita voi ripustella mihin ikinä keksiikään.



Kankaina on "säkkikangasta" ja pellavaa sekä puna- ja vihertävänsävyisiä puuvillakankaita. Kyltit on täytetty ohuella vanulla. Kuvan pieni tyttö on äidinäitini 1900-luvun alussa talvitamineissaan valokuvaamossa poseeraamassa.

4.10.2007

Isännän huoneessa



Stockan huonekaluosaston mainos ajalta, jolloin isännät eivät taatusti osallistuneet tiskaukseen tai vaipanvaihtoon. Klikkaa isommaksi ja lue mehukas teksti!



Työ on tehty canvakselle ja siihen on vanhan lehtileikkeen lisäksi käytetty akryylimaaleja ja öljypastelliliituja.



Kuvan koko on 24 x 30 cm ja taulu on päällystetty kiiltävällä lakalla.

Kylttejä



Kangaskylttejä moniin tarkoituksiin. "Saunatonttua ei saa ruokkia. Tulee ahneeksi." kertoo pikkukukallinen kyltti. Pikkutyttönä kyseltiin aina tunnussanaa - miksei vieläkin?! Joskus pienten puotien ovessa voi nähdä viestin "tulen pian". Voisihan sitä samaa lupailla vaikka omassa kotiovessaan (ja jäisi sitten kuitenkin kauppareissulla törsäämään).